Жертвою ракетного удару по Києву стала журналістка Віра Гирич

Автор: Володимир Хлєбников
11:59 29.04.2022

Внаслідок ракетного обстрілу житлового будинку в Шевченківському районі Києва загинула продюсерка Радіо Свобода. Саме її тіло знайшли рятувальники під завалами багатоповерхівки.

Про загибель Віри Гирич повідомив її колега Олександр Демченко у себе в Facebook.

Він оприлюднив фото машини загиблої журналістки, що була припаркована біля пошкодженого будинку.

Це маленька машинка Віри Гирич – моєї колеги з Радіо Свобода. На ній пару років тому вона возила нас у Немішаєве, розповідати як шукати інформацію на окупованих територіях. Тепер Віри більше немає. “Точна” російська ракета потрапила у її будинок, Віра пролежала там всю ніч, а знайшли її лише зранку“, – написав він.

Я особисто не злий і не хочу плакати, бо це мало б повторюватись щодня. Я просто не знаю як розповісти, якої чудової людини більше немає“, – додав колега загиблої.

 Віра Гирич (ліворуч) з батьками

Як писав “ВК“, ввечері 28 квітня, коли в українській столиці з візитом перебував генсек ООН Антоніо Гуттереш, російські окупанти завдали ракетного удару. За попередніми даними, по Києву було випущено три ракети. Одну з них збили сили ППО, дві влучили в інфраструктурний об’єкт і житловий будинок. Внаслідок ворожого обстрілу сталося загоряння у 25-поверховому будинку з частковим руйнуванням перших поверхів.

Спочатку повідомлялося, що через обстріл постраждало 10 осіб, чотири з них – госпіталізовані. Ще шість осіб було евакуйовано. Вранці 29 квітня мер Києва Віталій Кличко повідомив, що рятувальники виявили під завалами тіло загиблого.

Дивіться також: На місці обстрілу 25-поверхівки ліквідовано пожежу, кількість постраждалих збільшилася (ФОТО)

Останні новини