Земля університету у Києві опинилась під загрозою забудови

12:54 03.03.2023

На землі Київського Національного університету театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого планують побудувати житловий комплекс.

Про це у Фейсбуку повідомив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

“Маємо чергову ситуацію з вірогідним відчуженням землі у КНУТКіТ імені І. К. Карпенка-Карого, коли під приводом реконструкції споруд 1934 року можуть побудувати черговий ЖК”, — заявив Ткаченко.

За його словами, у 2004 році між “Укркінохронікою” та ПАТ “Зодча діадема” було укладено договір внаслідок виконання умов якого відбудеться фактичне відчуження державного нерухомого майна та земельної ділянки у Києві на вулиці Євгена Коновальця, 18.

Читайте також: У Київського лісгоспу “віджали” під забудову 87 га лісу та майбутній заказник

“Однак МКІП, без згоди якого була укладена угода, та прокуратура звернулися до суду, щоб визнати договір недійсним. Це порушує інтереси держави в особі МКІП, Держкіно, КМДА, університету та студії”, — наголосив міністр культури.

Керівник Міністерства культури та інформаційної політики України закликав громадськість підтримати позицію щодо недопущення відчуження земельної ділянки в університета. Розгляд апеляційної скарги відбудеться в понеділок, 6 березня, о 10 годині в Північному апеляційному суді Києва.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що незаконно захопили 1000 гектарів заповідного лісу на Київщині.

 

Останні новини