Зеленський закликав Раду посилити відповідальність за п’яне водіння

16:37 13.07.2020

Після смертельного ДТП, що трапилось напередодні під Києвом, президент України Володимир Зеленський просить Верховну Раду посилити відповідальність за водіння в нетверезому стані.

Про це повідомляють Букви.

За даними видання, Зеленський просить спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова на позачерговому засіданні розглянути законопроєкт № 2695 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення в сфері безпеки дорожнього руху”, що перебуває на розгляді у парламенті.

Як повідомляє Офіс президента, даний законопроєкт посилює відповідальність водіїв за вчинення смертельного ДТП у стані алкогольного сп’яніння. Зокрема, збільшує штрафи за кермування напідпитку, впроваджує штрафи за покидання місця ДТП, а також зменшує поле для маніпуляцій, щоб уникнути відповідальності.

В ОП впевнені, що ухвалення цього законопроекту також “сприятиме запобіганню вчинення правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху, більш стриманій і виваженій поведінці водіїв на дорогах і, як наслідок, приведе до зменшення кількості ДТП.

Нагадаємо, п’яний водій вчора спричинив ДТП, через яке загинула сім’я – батьки і двоє дітей. Ще одна дитина знаходиться у важкому стані.

Читайте також: Штрафи за перевищення швидкості планують збільшити у 7 разів

Як повідомлялось, з 1 липня почав діяти закон, що проваджував кримінальну відповідальність за водіння в нетверезому стані, допуск за кермо іншої людини в нетверезому стані, відмову водія проходити медичний тест на сп’яніння, використання водієм автомобіля після його участі в ДТП через алкогольне сп’яніння.  Та вже через 2 дні, 3 липня, Зеленський підписав новий закон, який відміняє старий, там уже не має кримінальної відповідальності за кермування автомобілем в нетверезому стані.

Останні новини