Зеленський відвідав Мощун під Києвом у річницю звільнення села

18:48 21.03.2023

Президент Володимир Зеленський узяв участь у церемонії вшанування пам’яті захисників України, які загинули під час оборони та звільнення від російських окупантів села Мощун на Київщині.

Про це повідомляє Офіс президента України.

Глава держави віддав шану загиблим захисникам України біля пам’ятного знака «Янголам перемоги» в Мощуні.

Володимир Зеленський наголосив, що український народ упродовж століть у різних битвах своєю звитягою доводив право називатися незламним народом незламної країни.

На переконання Президента, битва за Мощун стала одним із переломних моментів в історії сучасної України.

«Я разом з усіма вами сьогодні тут, де рік тому відбувалися події такого масштабу й такого значення. Це битва за Мощун – невелике село, яке стало місцем великої відваги, великого подвигу наших великих людей. Ваших великих рідних і близьких. Невелике село біля Києва, що стало його великим щитом», – констатував Глава держави.

Як зазначив Президент, більш як два тижні поспіль у безупинних і важких боях українські воїни стримували тут ворожу навалу та знищували елітні підрозділи десантних військ РФ, морської піхоти.

На переконання Президента, розгром російського угруповання, що наступало, в Мощуні став одним із поворотних моментів боротьби України за свою свободу й початком кінця ворога. А 21 березня 2022 року – важливий день, який додав нам віри й сили, день, коли ми почали звільнення своїх земель, почали гнати загарбників з України.

Президент ознайомився з проектом меморіального комплексу на місці боїв у селі Мощун. Цей комплекс має стати частиною меморіального маршруту «Битва за Київ».

Володимир Зеленський також вручив державні нагороди.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Японії Кісіда Фуміо під час візиту в Україну відвідав Бучу. Місто, яке стало символом жорстокості російських окупантів.

 

 

Останні новини