Застрелив чоловіка у Бучі і намагався вбити його сина: встановлено особу ще одного окупанта

Автор: Галина Ворона
16:27 24.02.2023

Правоохоронці встановили особу російського військового, який під час окупації Бучі вбив цивільного чоловіка та намагався вбити його сина, які їхали за гуманітарною допомогою.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Досудовим слідством встановлено, що у лютому-березні 2022 року солдат 2-ї оперативної роти управління федеральної служби військ національної гвардії рф по ярославській області Олександр Кашин перебував у складі окупаційних військ на території населених пунктів Київської області та брав безпосередню участь у актах збройної агресії, в тому числі чинив напади на цивільне населення у м. Буча.

Зокрема, окупант розстріляв двох неозброєних чоловіків, які їхали на велосипедах по місту, щоб отримати гуманітарну допомогу для своєї багатодітної родини.

Побачивши велосипедистів, які рухались по вулиці, військовослужбовець Кашин вийшов з двору будинку і наблизився до них із запитанням: “Стоять, что вы тут делаете?”

Батько та неповнолітній син зупинились, зійшли з велосипедів та підняли руки вгору. Вони повідомили, що є місцевими мешканцями, їдуть за продуктами, зброя у них відсутня та загрози вони не несуть.

Але окупант без попередження здійснив два постріли з автомата спочатку у чоловіка, а потім ще два постріли у неповнолітнього хлопця.

Підліток впав на землю обличчям вниз, але окупант раз вистрілив в лежачого на землі хлопчака, поціливши у голову.

Юнак прикинувся мертвим. Після того, як кат пішов, поранений хлопець підвівся і зміг дістатися дитячого садка. Там йому надали першу медичну допомогу.

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Київської обласної прокуратури військовослужбовцю рф заочно повідомлено про підозру за фактом жорстокого поводження з цивільним населенням, поєднаному з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438, ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 438 КК України).

Досудове розслідування – ГУ СБУ у м. Києві та Київській області, оперативний супровід ГВ КІБ УСБУ у м. Києві та Київській області.

 

Читайте також: Порушення законів та звичаїв війни: повідомлено про підозру окупанту за катування цивільних у Бучанському районі 

Нагадаємо, ДБР повідомило про підозру зраднику, який окуповував Бучу та Ірпінь, маючи родичів на Київщині.

Останні новини