Загострення конфлікту з Ізраїлем: 120 українців хочуть залишити Сектор Гази

Автор: Марія Супрун
21:02 15.05.2021

На тлі ескалації конфлікту на Близькому Сході Сектор Гази хочуть залишити 120 громадян України. Наразі відпрацьовують можливі маршрути репатріації.

Про це заявив речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко, пишуть Букви.

Міністерство закордонних справ підтримує зв’язок з українцями, які виявили бажання залишити Сектор Гази. Зараз їх 120 осіб“, – наголосив Ніколенко.

Посольства в Ізраїлі та Єгипті, а також представництво при Палестинській національній адміністрації наразі відпрацьовують можливі маршрути репатріації. 

Тримаємо цю ситуацію на особливому контролі“, – додав Ніколенко.

Нагадаємо, останніми днями спостерігається ескалація конфлікту між Ізраїлем та палестинцями. Приводом до нового спалаху конфлікту став Єрусалим. Це місто є священним як для юдеїв, так і для мусульман.

Зіткнення між ізраїльською поліцією і палестинцями в місті почалися минулого тижня через спробу влади Ізраїлю виселити кілька палестинських сімей із району Шейх-Джарра в Східному Єрусалимі. Ще однією причиною було рішення міської влади не допустити мусульман на Храмову гору в День Єрусалима.

Палестинці спробували закидати поліціянтів камінням. У відповідь ті застосували гумові кулі, сльозогінний газ й шумові гранати. У результаті постраждали сотні людей.

Незабаром після цих подій почалися обстріли з палестинської території, а ізраїльські військові завдали ударів у відповідь. Ізраїль, зокрема, завдав авіаударів по деяким цілям в Секторі Газа (це територія на березі Середземного моря, яка де-юре є частиною Палестини). З обох сторін було запущено сотні ракет. Повідомляється про жертви з обох сторін.

Як повідомлялося, вчора над Києвом пролетів велетенський прапор Ізраїля (ВІДЕО).

Останні новини

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux