Заборона зносу історичних будівель: у Київраді підтримали петицію, але є “але”

Автор: Галина Ворона
17:28 19.10.2023

Комісія з питань збереження та захисту культурної спадщини сьогодні розглянула петицію про заборону знесення історичних будівель у Києві.

Про це повідомив на своїй Facebook-сторінці заступник директорки Департаменту охорони культурної спадщини КМДА Дмитро Перов.

За його словами комісія підтримала петицію, однак від впевнений, що проєкт намагаються злити, адже депутати пропонують залучити до роботи ще інші департаменти, створити робочу групу…

 Думаю, дуже важливо зараз підтримати ініціативу щодо захисту та збереження всіх будівель старше 100 років – заборонивши їх знос або перебудову. Інакше кейси з руйнування фонової історичної забудови будуть лише множитися! Тож, всім кому небайдужий історичний Київ чекаю в неділю на 10:00 під КМДА!” – додав Дмитро Перов.

Зауважимо, петиція, про яку говорить Перов, пропонує заборонити знос історичних будівель, які збудовані до 1922 р. (завершення національно-визвольних змагань в Україні) (більше 100 років), виконані за індивідуальним проектом та зберегли характерні риси епохи.

Читайте також: Руйнування пам’ятки на Хрещатику: власнику направили припис та вимагають ретельного огляду

Нагадаємо, 200-літню будівлю на Подолі яку ледь не розібрали, нарешті внесено до Переліку об’єктів культурної спадщини Києва.

Останні новини