З вулиць міста за рік прибрали майже 5 тисяч МАФів та елементів стихійної торгівлі, що були встановлені без дозволів

Автор: Галина Ворона
15:28 12.01

У Києві щодня за будь-яких умов демонтують елементи благоустрою, розміщені без дозвільних документів. За рік з вулиць міста прибрали майже 5 тисяч таких конструкцій.

Про це розповів т. в. о. директора комунального підприємства “Київблагоустрій” Андрій Коваль.

За його словами, кожен об’єкт попередньо обстежують інспектори та вносять приписи. За відсутності дозвільних документів фахівці КП проводять демонтаж за дорученням Департаменту територіального контролю міста Києва.

Відтак, левову частку демонтажів торік провели фахівці КП, ще частину демонтували власники самостійно на вимогу приписів від інспекторів благоустрою.

За словами посадовця, влітку та восени найбільше демонтують елементів стихійної торгівлі. Протягом 2023 року в місті демонтували 1890 таких елементів: це продуктові лотки, столи, парасолі, торговельні намети тощо.

Також серед іншого протягом року демонтовано близько 1350 тимчасових споруд, 702 засоби пересувної торгівлі та майже 930 інших незаконно розміщених елементів благоустрою.

Торік також працювали над тим, щоб прибрати з вулиць столиці пам’ятні об’єкти, пов’язані з історією та культурою росії та срср. Такі демонтажі мають свої особливості. Залучаємо важку спеціалізовану техніку, часто працюють кілька бригад одночасно. Інколи з міркувань безпеки доводиться навіть тимчасово обмежувати рух на окремих ділянках вулиць. Але попри це ми продовжуємо дерусифікацію міста та прибираємо пам’ятки комуністичних часів“, – зазначив Андрій Коваль.

Читайте також: У Києві демонтують пів десятка АЗС, які продавали фальсифіковане пальне 

Нагадаємо, за рік у столиці демонтували більше 25 тисяч незаконних рекламних вивісок.

Останні новини