З фірми, яка виграла тендер на реконструкцію Шулявського шляхопроводу, вимагають повернути понад 1,1 млрд грн

Автор: Галина Ворона
12:27 05.02

Прокуратура запідозрила змову підприємств під час проведення торгів на реконструкцію Шулявської розв'язки та звернулась до суду, щоб захистити інтереси держави у бюджетній сфері.

Про це повідомляє столична прокуратура.

За даними слідства, переможцем торгів із закупівлі робіт з реконструкції розв’язки на перетині проспекту Перемоги з вул. Гетьмана у Солом’янському та Шевченківському районах м. Києва, які провела КП “Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва” через систему Prozorro, було було визнано приватне товариство, з яким Дирекція уклала договір на 598,5 млн грн.

Пізніше, шляхом укладення додаткових угод, строк виконання робіт було продовжено, і ціна робіт зросла у майже 2 рази. На початок 2024 року це приватне товариство вже отримало понад 1,1 млрд грн за виконані роботи.

Як зазначають у прокуратурі, було встановлено, що компанія-переможець даних торгів та ще одне приватне товариство змовились, внаслідок чого спотворили результати торгів.

У зв’язку з цим Київська міська прокуратура звернулась до Господарського суду Києва з позовом та просить визнати недійсним рішення тендерного комітету та договору генерального підряду, а також стягнути з “переможця” торгів одержані з місцевого бюджету кошти в сумі понад 1,11 млрд грн.

До слова, компанія “Північно-Український Будівельний Альянс”, що є генпідрядником реконструкції Шулявського шляхопроводу, почала процедуру банкрутства.

Читайте також: Цех «Більшовика» демонтують за десятки мільйонів, щоб добудувати Шулявську розв’язку

Як повідомляв “ВК”, Шулявський міст частково обрушився взимку 2017 року. Весною 2019-го його почали реконструювати, але фактично знесли і відбудували заново. Головну конструкцію над проспектом Перемоги змонтували в жовтні 2019 року, а проїзд по Шулявському мосту відкрили після ремонту в грудні.

Проте для повного завершення реконструкції необхідно знести цех №5 заводу “Більшовик”, який заважає будівництву з’їзду з шляхопроводу.

Вартість реконструкції шляхопроводу вже обійшлася бюджету міста майже 2 млрд грн.

Останні новини