Їмо однакові продукти, але одні набирають вагу, а інші – худнуть: чому так буває розповіла лікарка

Автор: Любава Лисичкіна
23:18 21.02

Усі ми їмо стандартний набір продуктів: каші, супи, борщі, м’ясо. Але одна людина їсть їх і називає «пп» при цьому худне, а інша людина використовуючи цей самий набір продуктів гладшає.

Фото: ілюстративне

З чим це пов’язано розповіла лікарка-терапевт, ендокринолог, нутриціолог Вікторія Радостна.

Фахівчиня назвала кілька важливих моментів

Зі способом приготування продуктів: використання величезної кількості олії під час смаження/готування. Це одна з найпопулярніших помилок, перестаньте взагалі використовувати олії під час готування, це продукт який повністю очищений, не несе ніякої користі, а при термічній обробці ще багато жирів стають токсичними для нашого організму, готуємо все на антипригарних сковорідках, тушкуємо, варимо і т.д.

Додавання цукру, соусів, ненатуральних приправ та інших підсилювачів смаку, які мало того що змушують вас з’їсти більше, так ще й мають високий глікемічний індекс (що змусить вас вже через 2 години знову відчувати голод) та високу калорійність.


 Неправильна комбінація продуктів на тарілці. Дбайте про те, щоб на вашій тарілці завжди були білки/жири, їх відсутність не дасть вам насичення, що буде змушувати вас їсти і їсти

 Готуєте продукти максимально подрібнені та оброблені. Чим ціліший продукт тим більше в ньому клітковини міститься і нижче його глікемічний індекс. Це історія про фрукти та сік, про пюре та цілісну картоплю. Завжди віддаємо перевагу цільному продукту з мінімальним ступенем обробки.

Відсутність салату (сирих овочів) у прийомі їжі, як відсутність додаткового насичення.

Додавання в одну страву 100500 інгредієнтів, краще окремо готувати кашу та окремо гуляш (а не все в купі ще й з великою кількістю олії).

“Кожен продукт може нести користь і шкоду нашому організму, а залежить все від його приготування”, – говорить Вікторія. 

Відомо, “ВК” писав про те, як харчуватися так, щоб жити довго: як налагодити харчування без затрат часу й грошей.

Останні новини