Є ідея встановити пам’ятник Псу Патрону на місці демонтованого пам’ятника Пушкіну

Автор: Любава Лисичкіна
19:12 15.11.2023

Встановлення пам'ятника нашим чотирилапим друзям буде публічним визнанням їхнього внеску у збереження та покращення якості життя громадян.

Про це ідеться у петиції №12674. 

 Автор звернення вважає, що Патрон як ніхто підходить для нового пам’ятника, адже він є символом відданості та спротиву держави проти російських загарбників, створює позитивну атмосферу і дає надію людям у найскладніщі воєнні роки.

Крім того, на переконання киянина, це буде своєрідна відзнака службових тварин. Адже
багато службових тварин в тому числі і собак, допомагають боронити Україну та забезпечувати безпеку людей. 

“Пам’ятник Патрону може стати центром уваги та місцем зібрання для тих, хто цінує та поважає роль тварин у нашому суспільстві. Це також буде сприяти формуванню позитивного відношення до тварин та розвитку соціальної взаємодії. Такий пам’ятник сприятиме естетичному збагаченню міського простору, роблячи його більш гармонійним, насиченим та самобутнім”, -ідеться у тексті петиції .

Автор переконаний, що пам’ятник  стане однією з нових, сучасних візитівок міста, що призведе до залучення туристів і буде сприяти економічному зростанню бізнесу у туристичній та сувенірній галузі.

Довідково:

Пес Патрон – український собака-винюхувач вибухівки, талісман Державної служби з надзвичайних ситуацій, який здобув велику популярність за часів повномасштабної російсько-української війни. Офіційний символ Міжнародного координаційного центру з питань гуманітарного розмінування, сформованого при Міністерстві внутрішніх справ. За даними ДСНС, до 19 березня 2022 року Патрон допоміг виявити понад 90 вибухових пристроїв, встановлених російськими військами.

Останні новини