Якісний корм для домашнього улюбленця: як правильно вибрати

17:08 19.08.2020

Щоб собака була здоровою, їй потрібне якісне харчування. Як правильно вибрати корм?

Хороший корм для собак не просто позбавить голоду домашнього улюбленця, а й наповнить його організм корисними для здоров’я речовинами.

Класи кормів

Всі види сухої їжі для тварин можна розділити на три класи:

  • економ-варіант;
  • преміум-клас;
  • супер-преміум-клас.

Перший тип харчування має в складі речовини, які не можна назвати дуже корисними. Наприклад, м’ясо-кісткове борошно, сою замість натурального м’яса. Також в складі є ароматизатори, консерванти. Звичайно, собака буде їсти його із задоволенням, але з часом у тварини може спостерігатися дефіцит амінокислот або вітамінів.

Товари преміум-класу мають в складі лише справжнє м’ясо. Вміст вітамінів і амінокислот збалансований. Також в корм можуть входити рис, субпродукти, рослинні компоненти. Така їжа значно корисніша, в ній немає сої.

Корм супер-преміум-класу – суміші, які виготовлені для конкретної породи собаки, певного віку та інших особливостей.

Склад суміші

Відповідальний хазяїн тварини завжди ознайомиться зі складом корму перед його покупкою. Першим в списку інгредієнтів завжди йде продукт, якого в суміші найбільше. Ідеальною їжею буде та, в якій на першому місці стоїть м’ясо. Написи «субпродукти» можуть вказувати на вміст відходів: пір’я, шерсті, шкіри. До субпродуктів відносяться також і внутрішні органи, які корисні для харчування собаки. Тому відповідальний виробник вкаже, які саме субпродукти знаходяться в складі.

Вуглеводи – обов’язковий компонент. Багато його в картоплі, моркві, злакових. Кукурудза може бути причиною алергії у собаки, тому до неї слід відноситися уважно. Велика кількість білків може призвести до захворювань нирок, а жирів – до захворювань серцево-судинної системи.

Не рекомендується використовувати для харчування домашньої тварини суміші з вмістом синтетичних консервантів. Такі речовини провокують серйозні захворювання (наприклад, ураження печінки). З натуральних консервантів в складі повинні бути вітаміни Е і С.

Останні новини