Як заощадити на пранні? Економічні пральні машини 2023

23:05 14.09.2022

Деколи рахунки за комунальні послуги можуть дивувати. При цьому дивують вони, як правило, з негативного боку. Нам необхідно сплачувати рахунки за споживані ресурси в побутових умовах, такі як вода, газ, опалення, електроенергія та інше.

Впевнений, кожному хотілося б не обмежувати себе у комфорті, але платити за комунальні послуги менше. Таке бажання, хоч і дещо меркантильне, але цілком природне для кожного. Очікувати, що тарифи зменшаться і ресурси подешевшають, марно. Відповідно, необхідно знову все брати до рук і зменшувати рахунки за комуналку самостійно. Зробити це можна за допомогою економії. Але як заощаджувати та на чому? Спробуймо розпочати з прання!

Читайте також: Як зігрітися взимку? – ТОП5 кондиціонерів для обігріву.

Ні, не варто думати, що ми запропонуємо менше прати. Просто робити це можна дещо економніше, наприклад, використовуючи сучасні пральні машини. Для початку розгляньмо найекономніші моделі машинок, з якими ми ось-ось зробимо крок у 2023 рік.

Beko WTE9744N

Може здатися несподіваним факт про те, що найбільш економними є повногабаритні пральні машини з великим барабаном, але насправді це дійсно незаперечний факт, який підтверджується цифрами та сухою статистикою. Наприклад, розглянемо сучасний пральний агрегат від турецького виробника Beko WTE9744N. Перш ніж здивуватися особливостям даного прального приладу, розгляньмо параметри економічності пральної машинки.

Beko WTE9744N є повногабаритною пральною машиною з великим та містким барабаном на 9 кг. З точки зору економії електроенергії, варто справедливо зауважити, що у 2023 році це буде одна з найбільш економних моделей, адже вона має найвищий клас енергоефективності А+++ (-50%). Ця модель у середньому за цикл прання витрачає 0,472 кВт/год. З точки зору витрати води, тут теж знайдеться мало пральних машин, які зможуть похвалитися такою ж економічністю, адже попри великий 9-кілограмовий барабан, за цикл машинка витрачає близько 45 л. Пральна машина Beko WTE9744N дуже економна, як у витраті електроенергії, так і витратах води на цикл прання. При цьому модель має тривалий гарантійний термін – 3 роки на саму пральну машину та окремо 10 років гарантії на інверторний двигун. Актуальна вартість пральної машини – 670 євро.

LG F4V5RS0W

Будь-яка пральна машина тим чи іншим способом може визначати рівень завантаження свого барабана, отже, вона може заливати потрібну кількість води. Іншими словами, якщо барабан завантажений повністю, води буде більше, якщо барабан завантажений не повністю, води буде менше.

Цим додатково досягається економія, порівняно з старшими моделями, де такої можливості немає. Зазвичай необхідний обсяг води для прання визначається пресостатом. Однак, виробники пральної машини LG F4V5RS0W пішли ще далі і обладнали її справжнісіньким штучним інтелектом AI DD. Завдяки такій розумній технології, дана модель пральної машини здатна визначати не тільки рівень завантаження барабана, а й щільність та м’якість речей, які передбачається випрати. Через це прання стає не тільки ефективнішим, а й економнішим, адже використовується точно така кількість ресурсів, яка необхідна, немає жодні перевитрати. Якщо розглядати основні параметри пральної машини, бачимо, що навіть початкові характеристики, які впливають на економічність тієї чи іншої моделі, знаходяться на дуже що вражає рівні. Клас енергоефективності машинки LG F4V5RS0W один із найвищих у наш час – А+++ (-40%), за цикл вона витрачає близько 0,653 кВт/год. Витрата води становить близько 45 літрів на барабан об’ємом 10,5 кг. Надзвичайно що вражає результати для такої великої пральної машини. Актуальна вартість моделі LG F4V5RS0W складає 650 Євро.

Haier HW80-B14979

Всі ми звикли до того, що прямий інверторний двигун властивий лише пральним машинам від компанії LG. Насправді деякі інші виробники також використовують подібну технологію в деяких своїх пральних машинах.

Одним із таких прикладів є машинка Haier HW80-B14979. Завдяки прямому безременному двигуну досягається маса різноманітних переваг, однією з яких є економія на наступній заміні приводного ременя, зважаючи на його повну відсутність і непотрібність. Цього разу ми розглядаємо не повногабаритну пральну машину, адже глибина корпусу Haier HW80-B14979 складає 50 см, замість стандартних для повного габариту 60 см. Проте барабан машинки здатний помістити в себе до 8 кг білизни.

Завдяки новітнім технологіям, ця модель пральної машини буде вкрай актуальна та цікава кінцевому споживачеві у 2023 році. Тим більше показники економічності у неї на найвищому рівні. Так, клас енергоефективності машинки відповідає показнику А+++ (-40%), і якщо розглядати рівень витрати води для прання в 8-кілограмовому барабані, її потрібно близько 38 літрів. Погодьтеся, небагато 6-кілограмових аналогів здатні зробити якісне прання в такому обсязі води. Додатковою цікавою особливістю Haier HW80-14979 є застосування технології обробки ультрафіолетом. Актуальна вартість пральної машини – 500 євро.

Whirlpool FFB 8248 BV UA

Пральна машина Whirlpool FFB 8248 BV UA, крім традиційних параметрів економії води та електроенергії, має ще більш незвичайні характеристики і особливості. Так, в неї інтегрована інтелектуальна система 6th Sense, яка окрім води та електроенергії, допомагає економити ще й час, іноді дуже суттєво.

Варто також відзначити збільшений діаметр люка до 34 см, що дозволить більш просто та швидко завантажувати білизну для прання. І знову, хоч і трохи, але економимо час. Повертаючись до традиційних параметрів машинки, почнемо з того, що ми знову розглядаємо економічну повногабаритну модель з глибиною корпусу 63 см. Барабан Whirlpool FFB 8248 BV UA здатний помістити до 8 кг білизни. При цьому заявлений клас енергоефективності машинки відповідає показнику А+++ (-30%). Витрата електроенергії у процесі прання перебуває у середньому лише на рівні 0,69 кВт/год. За цикл прання при повному завантаженні 8-кілограмового барабана машинці знадобиться близько 48 літрів води, що також небагато. Однак , не варто вважати, що настільки невеликий об’єм води для місткого барабана повногабаритної пральної машини може якісно не впоратися з пранням. Клас якості прання Whirlpool FFB 8248 BV UA відповідає показнику А. Актуальна вартість цієї моделі – 460 Євро.

Skyworth F70228SDW 7 motion

Іноді дуже важливо заощадити не тільки електроенергію та воду, але й простір, наприклад, якщо пральна машина встановлюється у невеликій ванній кімнаті, де кожен сантиметр на вагу золота. Попри те, що з самого початку ми говорили, що найбільш економічними є повногабаритні машини, нам вдалося знайти яскравий приклад класичного винятку з правила (яке, як відомо, підтверджує його).

Глибина корпусу пральної машини Skyworth F70228SDW 7 motion складає всього 44 см, що дозволяє суттєво заощадити місце порівняно з повногабаритними аналогами. Skyworth F70228SDW 7 motion має барабан, здатний вмістити в себе до 7 кг білизни. Щоб зробити прання повністю завантаженого барабана, машинці знадобиться близько 48 літрів води, але цей показник може коригуватися інтелектуальною системою, яка інтегрована в цій моделі.

Клас енергоефективності пральної машини Skyworth F70228SDW 7 motion відповідає показнику А+++ (-30%). Так, середня витрата електроенергії в процесі прання становить близько 0,59 кВт/год. До речі, завдяки широкому асортименту програм прання моделі Skyworth F70228SDW 7 motion можна економити ще й час, адже найкоротша програма «Швидке прання» триває всього 15 хвилин. Можна дуже швидко позбутися легких забруднень на повсякденному одязі або просто швидко освіжити деякі речі. Актуальна вартість пральної машини Skyworth F70228SDW 7 motion – 640 Євро.

Як додатково заощадити на пранні?

Варто розуміти, що, крім параметрів самої пральної машини, існують ще зовнішні фактори та суб’єктивні моменти, на які можна вплинути. Таким чином, незалежно від того, яка пральна машина встановлена у вашому будинку, можна спробувати зробити її трохи економніший, виходячи з початкових базових параметрів. Як це зробити? 

Прання розумніше проводити за більш низьких температур – спочатку варто звернути увагу на бирку, де зазначено за якої температури рекомендовано прання тієї чи іншої речі. Вкрай рідко знадобиться прання при температурі 60°С або вище. Прання при температурі 30-40 ° С дозволяє суттєво економити на витраті електроенергії, хоч і збільшуються витрати часу. 

Розумніше проводити прання при повному завантаженні – ніяка інтелектуальна система різних виробників не зможе забезпечити настільки раціональне використання електроенергії та води, як це відбувається при повному завантаженні. Отже, рекомендація, що забезпечує економічну витрату ресурсів пральною машиною полягає в проведенні прання тільки при повному завантаженні барабана.

Використання функції «Відкладений старт» підвищує витрату електроенергії – використання цієї функції актуально лише за наявності багатотарифного лічильника, коли машинка програмується на нічне прання. А якщо ні, то використання функції «Відкладений старт» з погляду економії електроенергії не виправдане, адже так витрата збільшується. 

Для економії води, не варто використовувати попереднє полоскання – це дуже рідко призводить до негативного ефекту, адже прання в сучасній пральній машині досить ефективне навіть при невеликій кількості води. Ефективність також додатково збільшується користуючись з нестандартних конструкцій барабанів різних виробників, наприклад, стільникового, пухирчастого і так далі.

 

Останні новини