Як виглядатиме парк імені Рильського після реконструкції (ФОТО)

Автор: Марія Супрун
16:42 08.02.2021

Цього року в столиці планують розпочати першу чергу реконструкції парку культури і відпочинку імені Максима Рильського в Голосіївському районі. Ремонт стартує з боку зеленої зони і озера, які знаходяться недалеко від готелю "Мир" – район станції метрополітену "Голосіївська".

Концепцію проекту, як зміниться ця зелена зона столиці, показав Сьогодні. При розробці проекту бралося до уваги, що парк – це територія Національного природного парку “Голосіївський”. Звісно ж, враховувалася думка місцевих жителів. Загалом реконструкція розбита на чотири черги. 

Діюча вхідна група парку з пам’ятником поетові Максиму Рильському не зазнає серйозних змін. У планах – благоустрій берега озера. Місцеві жителі наполягають, щоб він був природний.

Тут буде тільки рослинність і дерева – ніякого бетону й асфальту! Вхідна група включає в себе невелику парковку. Будівля ресторану, який нині там розміщений – приватна власність, тому заклад там залишиться. Територія вхідної групи буде наповнена великою кількістю рослин, які цвітуть у різні пори року – навесні, влітку і восени. Завдяки цьому територія біля озера буде красивою і привабливою увесь рік. Навіть взимку, оскільки там висадимо вічнозелені рослини. Плануємо встановити аератор на озері у вигляді фонтану“, – розповів гендиректор КО “Київзеленбуд” Олексій Король.

Крім того, всі доріжки, по яких звикли ходити люди, будуть викладені плиткою. Також буде прогулянкова доріжка вздовж озера. Встановлять зручні та непомітні лавочки з природного матеріалу. Територію парку прикрасять ліхтарями з приглушеним світлом.

Там, де нині знаходяться старі атракціони, планують створити ціле дитяче містечко з гірками, майданчиками, місцями для скелелазіння та ігор.

Також у парку з’явиться зона фудкортів в однотипних будиночках, де кожен охочий зможе придбати їжу. Окрасою парку стануть одноярусні і двоярусні підвісні доріжки, які з’являться в подальших чергах ремонту.

До речі, в перспективі в парку імені Рильського може з’явитися канатна дорога. Її зобразили на візуалізації. Втім, для Києва – це тільки плани. Канатна дорога в парку імені Рильського може стати виключно інвестиційним проектом. Тобто без виділення коштів міського бюджету. Для цього потрібно буде зібрати масу дозволів.

Нагадаємо, цей парк був заснований в 1957 році в північній частині Голосіївського лісу. Він має статус пам’ятки садово-паркового мистецтва. У 1964 році парку було присвоєно ім’я поета Максима Рильського. Площа – 140,9 га.

Раніше у мережі показали “сором” Голосіївського парку імені Рильського.

Останні новини