Як сало без хліба. Хлібобулочні вироби здорожчають на 15% до кінця року

11:29 08.10.2020

Прогнозоване подорожчання хліба до кінця 2020 року складе 10-15%. Основними причинами є підвищення вартості окремих інгредієнтів, а також девальвація гривні.

Як сало без хліба. Хлібобулочні вироби здорожчають на 15% до кінця року
Світлодіодне освітлення

Про це повідомив віцепрезидент Всеукранїської асоціації пекарів Юрій Дученко. 

За його словами, зросла вартість пшениці та її переробки, а також цукру, соняшникової олії та інших інгредієнтів, що використовуються для виробництва хліба. 

Крім того, девальвація гривні майже на 20% від початкку 2020 року також доклалась до здорожчання хлібобулочних виробів. 

Юрій Дученко також нагадав, що з початку року вартість пшениці (50% собівартості хліба) зросла на 40%, з них тільки за вересень – на 25%. 

Читайте також: Де найдорожче життя в Україні? Київ не на першому місці

Великий Київ у Google News

підписатися