Food&Drink Гаряча тема

Як приготувати тонкі млинці за бабусиним рецептом

19:30 21.01

Одним з традиційних українських смаколиків на свято Колодія вважаються млинці.

Як приготувати тонкі млинці за бабусиним рецептом

А як приготувати тонкі домашні млинці за бабусиним рецептом розповість Великий Київ.

Для приготування тонких млинців найкраще підходить пшеничне борошно, але якщо ви дотримуєтесь правильного харчування, то можна використовувати вівсяне, рисове чи гречане борошно.

Для приготування тонких млинців потрібно зміщати воду та молоко, а для уникнення грудочок у тісті борошно потрібно додавати невеликими порціями, постійно помішуючи.

Інгрідієнти:

Яйце куряче 3 шт.

Молоко (тепле) 700 мл

Цукор 1 ст.л.

Сіль 1 ч.л.

Борошно 7 ст.л.

Сода 0,5 ч.л.

Рослинна олія 2 ст.л.

Приготування:

У миску розбийте яйця, додайте тепле молоко або молоко з водою, сіль, цукор, рослинну олію, соду. Все добре збити віничком для збивання.

Борошно просіяти. Додавати по одній столовій ложці. Добре все збивати, щоб не було грудочок.

Розігріти суху сковороду, змастити олією перед випіканням першого млинця, та випікати до золотистого кольору, близько 1 хвилини, з одного боку, а потім з іншого. 

Складати млинці можна гіркою, або відразу конвертом. Однак для більш насиченішого смаку потрібно накрити страву чистим рушником та дати повністю охолонути.

Подавати до столу можна зі сметаною або різними начинками.

Нагадаємо, що раніше ділилися рецептом вівсяного печива, яке не шкодить фігурі. Шеф-кухар українського ресторану “Веселка” в Нью-Йорку Дмитро Марценюк розповів про такий десерт.

Великий Київ у Google News

підписатися