Вівсяне печиво, яке не шкодить фігурі: рецепт від відомого шеф-кухаря

Автор: Тетяна Сененко
23:54 15.01

Улюблені ласощі з дитинства, вівсяне печиво, може бути не лише смачним, а ще і корисним, і “лояльним” до фігури.

Вівсяне печиво, яке не шкодить фігурі: рецепт від відомого шеф-кухаря

Шеф-кухар українського ресторану “Веселка” в Нью-Йорку Дмитро Марценюк поділився рецептом такого десерту.

“У нашому рецепті немає цукру, ароматизаторів, глютену тощо. Зате є багато клітковини та поживні речовини. корисні для організму”, – пише Марценюк.

Для цього печива знадобляться:

  • 200 г бананів (~2 шт);
  • 100 г вівсяних пластівців;
  • 50 г сушеної вишні або журавлини;
  • 20 г родзинок;
  • 1 ст. л. кунжуту;
  • насіння чіа;
  • 1 ч. л. кориці.

“Перебийте у блендері банани до однорідної маси. Додайте решту інгредієнтів і ретельно все перемішайте. Залиште цю масу на 10-15 хвилин, щоб вівсяні пластівці набухли. Сформуйте кульки, придавіть їх та викладіть на застелене пергаментом деко. Покладіть у попередньо розігріту до 180 градусів духовку та випікайте 15-20 хвилин”, – деталізує шеф-кухар.

Нагадаємо, раніше ми писали про легендарні рецепти чаю по-київськи: з цукром, фруктами, горілкою.

Раніше у КВЦ “Парковий” відбулась церемонія вручення національної ресторанної премії “Сіль”. Переможцям – найкращим ресторанам, кафе, барам і пабам України – вручили мідні сковорідки. Цьогоріч за перемогу у 17 номінаціях премії змагалися 145 закладів із 22 міст України. У 11 номінаціях переможцями стали столичні ресторани.

 

Великий Київ у Google News

підписатися