Як приготувати класичні та хрусткі котлети по-київськи

14:45 22.01.2022

Котлета по-київськи - це одне з найвідоміших у світі страв української кухні.

А як приготувати класчні та хрусткі котлети по-київськи розповість Великий Київ.

Ніжне м’ясо в хрусткій паніровці можна знайти в меню багатьох ресторанів планети.

На відміну від звичних котлет, ця страва готується з цільного шматка курки, а не фаршу, а головною родзиною київської котлети – рідка начинка з ароматним маслом.

Для приготування котлет по-київськи необхідно:

  • 800 грамів курячого філе;
  • 150—200 грамів вершкового масла;
  • два яйця;
  • панірувальні сухарі;
  • 2–3 столові ложки борошна;
  • 50 грамів молока;
  • зелень;
  • сіль, перець за смаком.

Приготування:

Приготування котлет починається з підготовки начинки. Для цього м’яке вершкове масло треба розімнути виделкою, додати дрібно посічену зелень, сіль і чорний перець, все розімнути і перемішати виделкою до однорідної маси.

За допомогою столової ложки зробити з масла форми у вигляді овалу або шишки і покласти на 3–5 хвилин у морозильник. Це робиться для того, щоб при формуванні котлет начинка з масла та зелені не розпливлася.

Поки масло із зеленню підморожується, готуємо куряче філе: очищаємо від сухожилок і кісточок та акуратно відбиваємо. Потім в центр відбитого філе кладемо підморожену формочку з масла із зеленню і загортаємо з усіх боків курячим філе (масло повинно бути щільно обгорнуте м’ясом, не повинно бути видно розривів. Всі розриви необхідно прикрити шматочками філе, інакше начинка при смаженні може витекти.

Сформовані котлети, які кладемо на кілька хвилин у морозильник.

Поки сформовані котлетки охолоджуються, в невеликій мисочці збивають віничком яйця з молоком.

Підморожені котлети не повинні розвалюватися, але й не мають бути повністю заморожені.
Вийняти з морозилки котлети посипати перцем і обваляти у борошні. Потім змочити у молоці з яйцем, обваляти в панірувальних сухарях. Такі панірування потрібно повторити двічі, щоб у котлети сформувати хрустку апетитну скоринку, яка до того ж запобігатиме розпаданню котлети під час смаження.

Обсмажують котлету по-київськи у фритюрі 4–5 хвилин з кожного боку, після чого досмажують у духовці. Смажити котлету по-київськи необхідно безпосередньо перед подачею на стіл.

Для приготування котлети по-київськи на курячій кісточці кінчик кісточки вкладають всередину в момент формування котлети. У такому варіанті котлета виглядає як куряча ніжка.

У начинку, крім масла та зелені, іноді кладуть яєчний жовток, сир.

Останні новини