Як говорити з дітьми про війну та мир: стартує цикл онлайн вебінарів, корисний для батьків та освітян

Автор: Любава Лисичкіна
22:46 06.11.2023

Письменники, громадські діячі, психологи та історики вродовж п'яти онлайн-вебінарів ділитимуться поглибленими досвідами та інструментами для складних розмов.

Анонсував цикл Український інститут книги,  який підримує проект БараБуки та ГО “Смарт освіта”.

Уже завтра, 7 листопада, стартує цикл вебінарів для батьків та освітян «Живі письменники. Як говорити з дітьми про війну та мир».

Коли: 7, 9, 14, 16 та 21 листопада.
Час: 17:00 – 18:30
Формат: онлайн
Місце проведення: YouTube-канал НУШ, Facebook Смарт освіти та Барабуки.

Модеруватиме події  Тетяна Стус, керівниця лабораторії дитячого читання «Барабука» НЦ «МАНУ». Для участі потрібна реєстрація: https://forms.gle/bk49fbNr15AjHJBc9

Розклад подій

7 листопада 2023 року

Презентація апробованих методичних рекомендацій «Живі письменники: Як говорити з дітьми про війну та мир» як результату пошуків інструментів і способів осмислення та усвідомлення досвіду війни, спільного бачення щодо висвітлення теми війни в сучасній українській літературі.

9 листопада 2023 року

Вебінар «Аналіз видань, які стосуються тем бойових дій, травм, втрат, а також тих, що торкаються важливих у контексті війни аспектів життя, для дітей віком 4-8 років. Вікові особливості сприйняття та проговорювання травматичного досвіду. Практичні поради від психологинь проєкту».

14 листопада 2023 року

Вебінар «Аналіз видань які стосуються тем бойових дій, травм, втрат, а також тих, що торкаються важливих у контексті війни аспектів життя, для дітей віком 9-13 років. Вікові особливості сприйняття та проговорювання травматичного досвіду. Практичні поради від письменниць».

16 листопада 2023 року

Вебінар «Аналіз видань, які стосуються тем бойових дій, травм, втрат, а також тих, що торкаються важливих у контексті війни аспектів життя, для підлітків від 14 років. Вікові особливості сприйняття та проговорювання травматичного досвіду. Практичні поради від психологинь проєкту».

21 листопада 2023 року

Вебінар «Як говорити про війну та мир із дітьми з досвідом вимушеної еміграції. Особливості життєвого досвіду “втечі”, “втрати дому”, “адаптації” тощо, зміни в картині світу та шляхах самоідентифікації».

До слова, наметове містечко, барикади та “Йолка”: технології доповненої реальності “оживлять” Майдан 2013–2014 років

Останні новини