Взяли суші на виніс. Мешканці Київщини захворіли на сальмонельоз

12:47 27.07.2020

Після послаблення карантину відновили свою роботу заклади громадського харчування, які населення масово розпочало відвідувати. Але не завжди це може залишити приємні спогади. Так, в Київській області вперше в 2020 році з’явився випадок захворювання на сальмонельоз серед мешканців, які пов’язують своє захворювання з відвідування суші-закладу. Якого саме - не оприлюднили.

Як повідомляє Держпродспоживслужба, симптоми інфекційної хвороби з’явилися після вживання суші (асорті), придбаними за послугою «на виніс».

Наразі триває санітарно-епідеміологічне розслідування з метою з’ясування обставин та локалізації меж осередку захворювання.

Причиною виникнення гострих кишкових інфекцій є елементарне недотримання правил особистої гігієни, технології приготування страв, умов та термінів зберігання сировини та готових страв, вживання неякісних харчових продуктів, які містять в собі збудник захворювання, тощо.

Хвороба може проявлятися не одразу. Прихований період при різних кишкових захворюваннях частіше продовжується від 2 до 7 днів. Потім проявляються характерні ознаки захворювання: слабкість, головний біль, блювання, болі в животі, пронос, підвищення температури.

При появі клінічних ознак хвороби слід негайно звернутися до лікаря, це дасть можливість поставити правильний діагноз та отримати своєчасне лікування.

Нагадаємо, що в Інституті спеціального зв’язку та захисту інформації КПІ ім. Ігоря Сікорського зафіксували спалах коронавірусу. Там виявили 52 випадки COVID-19.

Останні новини