Вже 15 лютого має бути вакцина, записатися на безкоштовну вакцинацію можна буде після 1 березня

Автор: Любава Лисичкіна
18:23 13.02.2021

З 15 лютого Україна очікує отримати 500 тисяч доз вакцини AstraZeneka, закуплених за державні кошти через посередника Crown Agents.

Про це сказав головний санлікар Віктор Ляшко, повідомляє Українська правда.

За словами Ляшка, кожен українець зможе записатись на вакцинацію від коронавірусу за державний кошт з 1 березня 2021 року.

“Доступ до запису на щеплення буде відкритий як для тих громадян, які підпадають під групи ризику, так і для людей віком 18-59 років поза ними. Громадяни з груп ризику зможуть одразу обрати місце та час щеплення, натомість інші громадяни потраплять у список очікування. Якщо у групах ризику буде багато відмов від щеплення, є ймовірність, що вам зателефонують і запропонують щепитись”, – деталізував санлікар.

Як  зауважив чиновник, записатись на вакцинацію можна трьома способами: через спеціальний сайт з вакцинації, який відкриється найближчим часом, через електронні черги у сімейних лікарів, а також телефоном контакт-центру (0800602019).

У МОЗ наголосили, що щеплення за держкошт є безкоштовним та добровільним.

Нагадаємо,  “ВК” писав про те, що Україна отримає вакцину проти коронавірусу вже наступного тижня, процес відвантаження вже розпочався.

Відомо, що в Україні за добу  зафіксовано 5182 випадків коронавірусу, 111 хворих померли.

 

Останні новини