“Виносив пораненого з поля бою”: загиблому кардіологу Дмитру Сербіну просять присвоїти звання Героя України — петиція

Автор: Марина Максенко
14:10 27.10.2022

На сайті Президента України зареєстрували петицію щодо присвоєння почесного звання Герой України (посмертно) лікарю кардіологу Олександрівської клінічної лікарні міста Києва Сербіну Дмитру.

Відповідна петиція №22/167794-еп зареєстрована на сайті президента.

“Сербін Дмитро Миколайович лікар кардіолог Олександрівської клінічної лікарні міста Києва з початком військових дій, що трапились на території нашої держави, вступив до лав Національної Гвардії України, з метою виконувати свої обов’язки безпосередньо там де цього потребує держава. 24 жовтня під час виконання завдання, котре полягало в евакуації поранених побратимів, натрапив на ворожу міну й отримав поранення несумісні з життям.
Тому звертаюся до Вас надати цій сміливий та самовідданій людині (посмертно) звання героя України”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що у ніч проти 25 жовтня у протистоянні з російськими окупантами загинув легенда американського футболу України й талановитий кардіолог Дмитро Сербін. Кардіохірург перебував на фронті та займався евакуацією поранених солдатів, коли його вбили окупанти з РФ.

Останні новини