Викрали, катували, а потім стратили. На Київщині знайдено масове поховання жертв окупантів

13:35 14.04.2022

Під час зачистки села Шевченкове Броварського району Київської області поліція виявила місце масового вбивства мирних жителів. На тілах шістьох чоловіків знайдено сліди катувань.

Про це повідомив начальник обласного управління поліції Андрій Нєбитов.

В підвальному приміщенні на території одного із домоволодінь в селі Шевченкове було заховано тіла чоловіків віком від 40 до 50 років. На трупах виявлено сліди тортур, а також вогнепальні поранення в голову.

З підвалу на Броварщині дістали шість тіл закатованих та розстріляних окупантами мирних жителів…  Ми виявили залитий кров’ю підвал та понівечені тіла місцевих жителів, в тому числі двох братів. Жоден із загиблих не мав відношення до територіальної оборони, або будь-яких військових формувань“, – розповів Нєбитов.

Село Шевченкове тривалий час знаходилось під окупацією. Саме в цей період російські війська викрадали мирних жителів, знущалися з них, після чого розстрілювали.

На жаль, ми щодня фіксуємо воєнні злочини агресора на кожній території, яка була під окупацією. На Київщині, це майже 180 населених пунктів“, – констатував начальник обласної поліції.

Особу одного із вбитих наразі не встановлено.

Читайте також: На Київщині закатували до смерті 400 людей, в Бородянці – 200 зникли безвісти

Останні новини