Виділили на розвиток, а вийшло як завжди. З бюджету вкрали 34 млн гривень

20:18 21.09.2021

34 мільйони бюджетних коштів, які були виділені на розвиток тваринництва, привласнили приватні структури.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура. 

Так, Подільською окружною прокуратурою міста Києва спільно із УСР ДСР НП України  проведено 10 обшуків в офісних приміщеннях суб’єктів господарювання та за місцями мешкання фігурантів кримінального провадження, розпочатого на фактом заволодіння 34 млн гривень бюджетних коштів, виділеними державою на підтримку розвитку тваринництва (ч. 3 ст. 191 КК України).

Слідством встановлено, що службові особи ряду суб’єктів господарювання у 2020 році, увійшовши в злочинний зговір, здійснили привласнення державних коштів, отриманих як компенсацію капітальних вкладень на розвиток тваринництва шляхом надання завідомо недостовірних відомостей до документів на отримання відповідної дотації з державного бюджету про отримання імпортного обладнання для будівництва цеху переробки, яке на момент подачі документів суб’єктами господарювання не було поставлено в Україну та на підприємство, і яке не поставлено по цей час.

Крім того, до списку витрат, з яким підприємство звернулося до держави про компенсацію, були включені фіктивні розходи, які не повинні компенсуватися згідно з законодавством про державні компенсації за будівництво об’єктів тваринництва.

Таким чином, службовими особами товариства впроваджено та реалізовано механізм по заволодінню бюджетними коштами на суму 34 млн гривень, чим завдано збитки державі у особливо великих розмірах.

З метою встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення, процесуальними керівниками спільно із УСР ДСР НП України проведено 10 обшуків за місцями мешкання фігурантів та в офісних приміщеннях вказаних суб’єктів господарювання, за результатами яких виявлено та вилучено фінансові документи, а також грошові кошти на загальну суму понад 16 млн грн, які відповідно до позиції слідства є коштами, отриманими за рахунок впровадження у дію злочинного механізму щодо отримання дотацій з державного бюджету під виглядом розвитку на тваринництво.

Нагадаємо, відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

    Останні новини