Вибори до Київради 2020 можуть бути визнані недійсними через фальсифікації

13:15 02.02.2022

На Оболоні розслідують злочини, пов'язані з фальсифікаціями виборів та використанням сіток депутатами від партії "УДАР" Богданом Чорнієм та Мирославою Смирновою.

Ініціював перевірку виборчих документів 118-й номер списку київської партії “УДАР” Олександр Шевченко.

Зараз піднімаємо всі документи щодо виборів, благо оригінали з порушеннями я передбачливо склав у банківський осередок і в бій”, – написав Шевченко у себе у Фейсбуці.

На своїй сторінці адвокат та радник мера Олексій Шевчук виклав наступний стан справи: “Сьогодні на виконання ухвали суду у справі про фальсифікацію результатів виборів, ми почали ознайомлюватись з виборчою документацією.

Оболонська районна адміністрація, як могла покривала осіб, які вкрали у нас з вами перемогу, і майже пів року генерувала відписки на наші звернення про ознайомлення з виборчою документацією, яка міститься в архіві адміністрації.

Але після того як наші звернення перетворились в ухвалу суду, Оболонська адміністрація перестала порушувати закон і все ж надала нашим адвокатам можливість ознайомитись з бюлетенями.

Найближчих декілька днів, ми будемо ознайомлюватись з вмістом кожного мішка, а їх понад 350 і уважно вивчати кожен бюлетень, щоб довести, що нашу з вами перемогу, вкрали нездари і нероби, які незаконно стали представниками громади Оболонського району“.

Також в мережі були викладені докази – підроблені бюлетені, які вночі в жовтні 2020 року порушники намагались приховати.

Суд дав доступ до основних речових доказів, а саме: сфальсифікованих бюлетенів. Наразі проводяться допити свідків та членів ТВК, і готуються до обшуків у прийомних депутатів.

Позивачі кажуть, що усі докази будуть використані для перерахунку голосів та скасування виборів.

Слід зазначити, якщо вибори визнають недійсними, то перемога мера Кличка буде анульована.

Останні новини