Вухаті їжаки, сови-сипухи та лосі визирають з вітрини – магазин в центрі Києва створив експозицію на захист тварин

Автор: Оксана Тупальська
17:05 23.01

Оригінальна декорація з тваринами зустрічає відвідувачів столичного ЦУМу. Поруч з сукнями та костюмами на манекенах - тварини та птахи. Як виявилось, звірі за склом - це не лише деталі гарної декорації, але й учасники акції на захист довкілля.

Уважні подорожувальники Хрещатиком помічають важливу деталь – на вітринах великого магазину експонуються фігурки тварин, занесених до Червоної книги та які потребують особливого захисту. 

Поруч з сучасними дитячими черевичками – бура ведмедиця з ведмежатком.

 

Це найбільші та найважчі українські хижаки. У природі вони можуть ходити на задніх лапах та хапати пальцями передніх лап їжу, подібно як люди. Під час зимового сну бурий ведмідь скидає близько 90 кг ваги, а в теплу пору харчується м’ясом тварин, яких вполював, ягодами, фруктами. Не відмовиться від зерна, меду, горіхів та риби. 

Червону дамську сумочку допомагає помітити заєць білий. Саме той, що двічі на рік міняє шубку. Він вміє заплутувати сліди та дуже прудкий, взимку його не відрізнити від снігу. 

Їжаки вухаті сидять біля експозиції прикрас та чобіт. Такі їжаки дещо менші за розмірами від звичайних, однак мають вуха розміром з півголови. В холодну пору сплять з жовтня до березня, а за тепла дуже швидко бігають і можуть за день подолати до 9-ти кілометрів. Для тварини з малими лапами це дуже велика дистанція. 

 

Раніше “ВК” розповідав, жителів Київщини та столиці закликають допомогти звірям, які проходять реабілітацію, та стати для них друзями-опікунами.

Останні новини