Вражають Європу та збирають донати на відновлення: представники України на Євробаченні

10:15 09.05

Українські співачки Alyona Alyona та Jerry Heil збирають кошти на відновлення гімназії у Дніпропетровській області, що постраждала від російських обстрілів. На Євробаченні 2024 вони планують зібрати 10 мільйонів гривень для цієї мети.

Про те, як вони висвітлюють тему війни росії проти України під час спілкування із журналістами — розповіла у етері Прямий FM Анна Тульєва, оглядачка конкурсу.

“На самій прес конференції журналісти також з України були. Поставили питання про збір – зараз дівчата збирають кошти для відбудови Великокостромської гімназії, що на Дніпропетровщині, яку зруйнували дві російські ракети. Тому дівчата про це розповідали”.

За словами оглядачки, пісня alyona alyona & Jerry Heil відображає тяжку долю українських жінок, які переживають зараз важкі часи. Вона виражає силу і витримку, необхідні для переживання таких випробувань, як повномасштабне вторгення росії. Журналісти регулярно ставлять запитання про зміст пісні. Тульєва відзначає, що також це викликано і надзвичайно високим рівнем підготовки України до конкурсу.

“Звичайно, питають, тому що Україна це найсильніша країна на Євробаченні. Найуспішніша. Тому що за всю свою участь ми кожного разу проходимо до фіналу. Єдина країна. І європейців дуже дивує те, як ми готуємось у стані повномасштабного вторгнення, в стані війни, до такого конкурсу. Які ми сильні, які сильні наші артисти, як вони можуть це зробити. Тому так, їх це дійсно вражає. Вони постійно про це запитують”.

Цього року Україна має високі шанси виграти конкурс. Наразі, пісня Teresa & Maria посідає третє місце в рейтингах букмекерах. Та за словами Тульєвої, на цей раз передбачення букмекерів є дуже нестабільними.

“Загалом цього року дуже такі дивні букмекерські ставки. Мені здається, що немає якогось одного лідера. Я знаю, що зараз хорвати відриваються в цих відсотках. Особисто для мене якось за спостереженнями, ніби не можуть визначити, от хто ж конкретний лідер. Я думаю, це зв’язано з тим, що ми ще не бачили другого півфіналу. Мені здається, що вже після другого півфіналу варто буде вже якось оцінювати ці ставки. Зазвичай до нас дев’ять відсотків. Букмекери завжди майже вгадують, хто ж буде переможцем чи переможницею Євробачення. Але цього року я дуже сумніваюсь”.

Детальніше про закулісся цього євробачення — у проєкті “Відкрита студія” на Прямий FM.

Останні новини