“Вовина тисяча” дійшла до людей: є перші щасливчики та магазини, які “наярюють” з пропозиціями

Автор: Любава Лисичкіна
19:40 16.12.2021

Українці вже публікують в соцмережах скріншоти зарахувань тисячі за вакцинацію на картку єПідтримка. Крім цього, вже є й ті, хто пропонує власний товар та із здоволенням "пошопить" ці кошти.

Користувачі соцмереж вже повідомляють про отриману “тисячу від Зеленського” за вакцинацію. Можна заначити, що першими поки що вихваляються грошами клієнти Монобанку:

За словами співвласника банку Олега Гороховського, близько півмільйона клієнтів, які подали заявки на тестування виплат в Дії, отримають гроші вже сьогодні. Планується, що в 20-21 грудня (закінчення тестування виплат в Дії) будуть зараховувати кошти миттєво після схвалення заявки.

“Коли отримаєте гроші не поспішайте їх витрачати, ми надішлемо вам у виписку пропозиції від наших партнерів і ви зможете витратити їх повністю і з приємними знижками (для цього потрібно оновити версію програми, оновлення вийде сьогодні-завтра)”, – додав Гороховський.

В цей же час, магазини вирішили не чекати і починають активно пропонувати витратити гроші на свій товар. Зокрема, кияни почали отримувати на телефони повідомлення із закликом “позбутися” отриманих коштів:

Фото: Facebook Т.Урбанської

Ми писали, як подати заявку на “вовину тисячу” в “Дії”. Варто зауважити, що витратити гроші потрібно за 4 місяці або ж виплата повернеться державі. Згодом стало відомо, що люди від 60 років зможуть витратити “ вовину тисячу ” на ліки.

Нагадаємо,15 листопада президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні заявив, що кожен, хто зробить два щеплення, отримає від держави тисячу гривень через додаток “Дія”. Виплати почнуться з 19 грудня – Дня святого Миколая. За ці кошти можна буде придбати абонемент у спортзал, відвідати кінотеатр, театр, музей, концертний зал чи виставковий центр, купити квитки для мандрівок всередині країни. Видача цих коштів готівкою не передбачена.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, в поточному році на програму підтримки вакцинації буде виділено три мільярди гривень, ще стільки ж – на початку наступного року, а надалі планують “розширювати фінансування”.

Останні новини