Водійські іспити по-новому: майбутні водії будуть проходити ідентифікацію обличчя

Автор: Вікторія Мілюта
13:58 03.05.2023

В Україні планують мінімізувати отримання водійських ліцензій без відповідного навчання та здачі іспитів. Тож, на майбутніх водіїв, які хочуть отримати посвідчення, чекає низка нововведень.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в інтерв’ю Інтерфакс-Україна.

За його словами, у липні планується скоротити кількість сервісних центрів з 148 до 55.

«Класи, де будуть здаватися теоретичні іспити обладнаємо до кінця цього року відповідними камерами, які унеможливлять існування так званих «сліпих зон», де може знаходитися інша особа і надавати «інші сервіси і консультації». Також буде ідентифікація обличчя кожного громадянина, який прийде здавати іспити. Крім того, хочемо дати кожному громадянину можливість самостійно опановувати теорію ПДД або з репетитором, тобто не обов’язково буде ходити в школу», – зазначив він.

Читайте також: Українці можуть обміняти посвідчення водія у чотирьох містах Польщі

Міністр також відмітив, що до кінця цього року планується обладнати близько 150 автівок камерами на 360 градусів, які зможуть показувати весь салон. Це необхідно для того, щоб бачити і учня, і інструктора, а також фіксувати можливі підказки та порушення.

«Якщо ми скоротимо частину центрів, відповідно, будемо економити на оренді, на комунальних платежах. Нам необхідно найближчим часом закупити десь 70 нових автомобілів, які будемо обладнувати і  використовувати під час здачі практичних екзаменів для отримання посвідчення водія», – наголосив Клименко.

Раніше повідомлялося, що у сервісному центрі МВС з’явиться нова послуга.

Останні новини