Владі варто призначити людину, яка публічно буде на контакті з родинами військовополонених — Ірина Геращенко

Автор: Любава Лисичкіна
22:42 11.06.2022

Родини знаходяться в страшному психологічному і нервовому стресі, їм просто треба знати, що держава займається їх рідними.

Як ідеться у дописі народної депутатки вд “Європейської Солідарності” Ірини Геращенко, вона
дозволяє собі з власного великого і дуже важкого досвіду дати владі кілька порад владі, до яких їм варто дослухатися.
За словами Геращенко,  в марафоні варто приділяти увагу цій важкій темі. Треба час від часу давати телефон гарячої лінії, куди мають звертатися родини військовополонених, яких незаконно ув’язнених цивільних. Люди мають елементарно знати, куди їм зателефонувати, аби включити рідних в списки на пошук і звільнення.
“Слово обмін я не використовую ніколи …”, – додала нардепка, яка була уповноваженою п’ятого Президента України з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.
Крім цього, владі варто призначити людину, яка публічно буде на контакті з родинами військовополонених. Родини знаходяться в страшному психологічному і нервовому стресі, їм просто треба знати, що держава займається їх рідними, їм треба давати закриту інформацію про зусилля влади по звільненню, діалог з міжнародними гуманітарними організаціями, інформацію щодо умов утримання і тд.
“Я апріорі не заздрю і співчуваю цій людини, яка відповідатиме за контакт з родинами, бо це робота 24/7, важка, емоційно важка. Дуже невдячна. Знаю по собі. Але це дуже потрібно”, – зауважила Геращенко.
Також Ірина Геращенко вважає, що компетентні особи мають більше роз’яснювати суспільству і особливо родинам полонених, що всі ці страшилки про засудження наших воїнів на 30 років- це частина гібридної війни.
“Не варто відволікатися на це, варто зосередитися на звільненні. Всі військові, яких вдалося витягти мені, теж були «засуджені» і ми просто викинули ті нікчемні папірці в смітник . На жаль, це надовго . І тому відповідальна влада має спілкуватися з людьми. Не в форматі пропагандистського марафону, а реально, допомогаючи родинам пережити цей важкий час в розлуці….” –  додала нардепка.
До слова, сьогодні річниця безвізу з ЄС.

Останні новини