Вільно жили в Києві та заохочували диверсантів. У столиці затримано трьох росіян

Автор: Володимир Хлєбников
11:12 13.04.2022

В Києві було затримано трьох громадян РФ, які підозрюються у незаконному переправленні осіб через державний кордон України, незаконному перетині держкордону та підробленні офіційних документів.

Про це 13 квітня повідомила Київська міська прокуратура.

За даними слідства, протягом двох останніх років росіяни організували схему з незаконного переправлення громадян РФ через державний кордон України “для здійснення диверсійної діяльності щодо військових підрозділів Збройних Сил України та інших військових формувань“.

Ці особи винаймали житло в Києві, підшуковували громадян України, які б відкривали в банках на своє ім’я рахунки та здійснювали на них перерахування коштів. Також росіяни забезпечували їх балонами з фарбою, ймовірно для нанесення маркувань. Завербовані українці допомагали затриманим пересуватися територією України. Крім того, підозрювані передавали до РФ відомості, які могли зашкодити суверенітету та територіальній цілісності України“, – йдеться у повідомленні.

Під час проведених обшуків у підозрюваних виявлено та вилучено банківські картки, на які перераховувались кошти, а також засоби зв’язку та зберігання інформації.

Підозрюваним обрано запобіжні заходи – тримання під вартою. Правоохоронці встановлюють причетність цих осіб до інших злочинів.

Як писав “ВК“, ввечері 12 квітня стало відомо, що СБУ затримала Віктора Медведчука, який втік з-під домашнього арешту на початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Одіозний нардеп був одягнений в українську військову форму. Медведчука підозрюють у державній зраді.

Читайте також: Зеленський повідомив перші подробиці затримання “космонавта” Медведчука

Останні новини