Військовий експерт пояснив, чому Путіну невигідно бомбити Київ

05:36 31.08.2022

Росія не завдає ракетних ударів по Києву через його відносну віддаленість від кордону, а також ефективну роботи української системи ППО.

Про це заявив військовий експерт Олег Жданов.

Необхідність закриття неба над столицею він пояснив тим, що Київ є важливим транспортним вузлом. Разом з тим, на його думку, господарю Кремля Путіну невигідно завдавати ударів по столиці України.

Якщо почнуть руйнувати Київ, то тоді руйнуються “скріпи”, ідеологія цієї війни. Вони ж хотіли Київ взяти як “мать городов русских” і переписати історію, зробити, що це alma mater, яка народила таку могутню, велику Російську імперію. А якщо вони рознесуть місто, то що залишиться від тієї ідеології, яку вони намагаються натягнути на те, що є сьогодні?” – сказав Жданов в інтерв’ю.

Читайте також: П’ять місяців після обстрілу: як виглядає пошкоджена багатоповерхівка на Мостицькій

Також експерт пояснив, чому окупанти не вдарили ракетами по Верховній Раді, коли там збиралося вище керівництво України. На його думку, в Кремлі розуміють, що в такому випадку Росія стала б країною-агресором у розумінні всього світу.

Якщо злочини в інших містах вони можуть приховати за принципом “переможців не судять”, то тут пояснити свій злочин буде практично неможливо. Тим більше тут був Анджей Дуда (24 серпня, – прим. “ВК“)“, – сказав Жданов.

Він також припустив, що відповісти Росії за удар по “центрах прийняття рішень” у Києві можуть США. Це, за його словами, і зупиняє Кремль.

Як писав “ВК“, раніше президент Володимир Зеленський висловлював припущення, що “Росія може здійснити особливо жорстокі дії“. В МВС заявили, що не виключають “сюрпризів” на День прапора і День незалежності України, 23 і 24 серпня.

Читайте також: Обстріл Києва: як триває відновлення будинків на Виноградарі

Останні новини