Військовослужбовець засумнівався у оголошені про “збір екіпірування для щойно мобілізованого” – в чому проблема та чи слати донати

Автор: Оксана Тупальська
17:30 08.03

Військовослужбовець Іван натрапив на оголошення від щойно мобілізованого в ЗСУ, який просить скинутись на екіпірування. Воїн каже, що таку об'яву збору варто уважно вивчити.

“Вперше за довгий час побачив пост, де людина оголошує збір на “одяг та екіпірування” для себе бо нещодавно “потрапила до лав ЗСУ і скоро на бойові”. При цьому на фото на ній форма, берці, шолом, маскхалат, РПС, броня. Не хочу нічого поганого сказати, але думав такого вже і не буває”, – зазначив Іван Пінчук. 

Він додав, що зазвичай донати збирають на щось конкретне і таке, на що не вистачає зарплати.

“Це може бути просто хвилювання, що наче “нічого нема”. Може від незнання. А може дійсно щось треба. А може і да. Дуже по-різному буває”, – підповідає військовослужбовець. 

Коли користувачі уточнюють, що може мобіліщованому зарплату не платять, Іван, зважаючи на ті відомості, які він має, перебуваючи у ЗСУ, відповідає:

“20 тисяч (зарплати). Одяг і захист вже давно видають усім. Чимось перший час часто можуть поділитися побратими. Ну і, якщо перший місяць, то там зазвичай нічого і не треба купляти, бо в цей час ти зазвичай в учебці чи в частині знаходишся. Тим більше, найчастіше ти ще і не знаєш, що тобі реально потрібно”.

Раніше “ВК” розповідав, що автор книги «Як «звірі» воювали»: ТрО очима «Піджака» збирає на позашляховик, яким будуть перевозити поранених.

«Досвід попереднього (другого) бойового виходу частини показав, що без такого транспорту рятувати піхоту в окопах практично неможливо, а сподіватися на сусідні частини, в яких такий транспорт є, коли йдеться про життя чи смерть – значить не робити все можливе для збереження особового складу», – говорить автор книги і ініціатор збору.

Останні новини