Військові капелани проходять підготовку в університеті Шевченка

Автор: Любава Лисичкіна
22:18 09.03.2023

У Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка проходять навчання та відповідну підготовку перші військові капелани.

Про це заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила у Телеграмі.

Вона зауважила, що після запуску служби військового капеланства  перші військові капелани проходять навчання та відповідну військову підготовку у Військовому інституті КНУ імені Тараса Шевченка.

Як повідомляється, днями заступниця міністра провела лекцію для військових капеланів, які проходять курси підвищення кваліфікації з питань військового капеланства, та слухачів випускових курсів за спеціальністю «Військова психологія».

За словами Маляр, робота капеланів та військових психологів під час ведення бойових дій, особливо після повномасштабного вторгнення російських військ, посіла своє важливе місце у підтримці Сил оборони України, а отже – в обороноздатності.

«Місія капеланів підтримувати внутрішній стан та спокій бійця. Віра — це те, що дає людині відповідь на питання життя і смерті, що є важливим для воїна. Внутрішній спокій та впевненість дає можливість людині боротися. Віра і переконання сильніші за нашу людську природу, за відчуття страху. Людина завжди перемагає, коли вірить в те, що робить», — підкреслила представниця Міноборони.

До слова, єдиний медик, який залишився в лікарні Бучі в окупації, отримала відзнаку.

Останні новини