Війська Путіна перекинули понтонний міст через Прип’ять: де, коли, навіщо

Автор: Любава Лисичкіна
22:43 16.02.2022

Аналітики Conflict Intelligence Team (CIT) вважають, що цей міст можуть використати для перекидання військових на територію України через зону ЧАЕС.

Про це Цензор.НЕТ повідомляє з посиланням на Insider.

Міст розташований в Чорнобильскій зоні відчуження, на території Поліського державного радіаційно-екологічного заповідника. Він дозволяє скоротити шлях до українського кордону на більш ніж 70 км і розташований за 4 км від кордону Білорусі й України.  

Видання пише, що міст скорочує відстань від білоруського міста Ямполь до кордону з Україною зі 167 км до 96 км. Раніше в районі Ямполя були помічені 5-а танкова та 37-а мотострілецька бригади з Бурятії, станом на 15 лютого їх там уже нема.  

Розгортання мосту помітили OSINT-дослідники. Вони звернули увагу на супутникові знімки, на яких видно роботи на грунті з обох сторін річки Прип’ять. Інші знімки фіксують вже розгорнутий міст. 

Роботи військових у цій зоні підтвердило і Міністерство оборони Білорусі – за офіційною версією тут проходили спільні у Росією навчання “Союзная решимость-2022”.

Нагадаємо, Порошенко вимагає негайно розгорнути війська ЗСУ на кордоні з Білоруссю та   розказав, як зміцнити обороноздатність держави. 

Як відомо, 15 лютого Росія заявила про відведення частини військ від кордону з Україною.

Останні новини