Від вибухової хвилі постраждала історична будівля «Київської малої опери»

Автор: Любава Лисичкіна
21:44 17.03.2022

Сума завданих збитків наразі опрацьовується.

Як  повідомили у Департаменті культури КМДА,  сталося це 15 березня.
Внаслідок вибуху було розбито практично усе віконне скло (85 шт.), також пошкоджено склопакети (20 шт.), пошкодженні вхідні двері (3 шт.), пошкодженні внутрішні двері (4 шт.), пошкоджено облицювальну штукатурку на стелі холу (площа пошкодженої ділянки складає 10 м. кв.) і це лише відома інформація по завданим збиткам.
Детальна інформація щодо пошкоджень буде надана згодом. Сума завданих збитків наразі опрацьовується.
Як відомо, дане приміщення було побудовано ще в 1902 році, воно повинно було служити чимось на зразок Палацу культури. В 1910 році вперше в Києві тут влаштували кінематограф. До 1917 року в будівлі все ще проводили численні культурні заходи та концерти. За радянських часів його просто закрили.
Пізніше на його території відкрили клуб, а потім передали у володіння Лук`янівського трамвайного депо. Працівники цієї установи зробили в ньому свій Будинок культури. У 2005 році владою Києва було прийнято рішення про проведення реконструкції будівлі, а в 2006 році в приміщенні вирішено створити Малу оперу Києва.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо про смерть   артиста балету Національної опери України Артема Дацишина  та про те, що   під час обстрілу загинула заслужена артистка України Оксана Швець.

Останні новини