Від масла – одна назва. За неякісну продукцію виробників “молочки” оштрафували 30 млн грн

17:24 11.11.2020

Багато виробників молочної продукції насправді вводили в оману споживачів та пропонували їм підробки у красивій обгортці. Антимонопольний комітет України перевірив декількох сумнівних виробників та підтвердив порушення у виготовленні продукції. Недобросовісним компаніям доведеться сплатити 30 млн грн.

Про це повідомляє офіційний портал Антимонопольного комітету України. 

Так, Антимонопольний комітет виявив ряд недобросовісних виробників, які виготовляли суміші з невідомих компонентів та при цьому називали продукт “маслом”.

Відповідно до держстандарту (ДСТУ 4399:2005) масло повинно містити в своєму складі виключно молочний жир. Будь-які інші домішки – такі, як рослинний жир – одразу позбавляють продукт назви “вершкове масло”,– роз’яснили працівники комітету. 

Зазначається, що в деяких випадках вміст немолочних та рослинних жирів сягав 90-100%. Такий продукт окрім продажу у магазинах та на оптових ринках, постачався  у школи, дитсадки, інтернати та лікарні через систему публічних закупівель.

Рішенням АМКУ від 10 листопада було накладено штрафи на таких недобросовісних виробників:

  • ТОВ “Богодухівський молзавод” (Харківська обл.) – 20,6 млн грн
  • ТОВ “Малороганський молочний завод” (Харківська обл.) – 4,4 млн грн
  • ТОВ “Гайсинський молокозавод” (Вінницька обл.) – 3,6 млн грн
  • ПП “Сімол” (Київська обл.) – 1 млн грн

Окрім того, в Антимонопольному комітеті відзначили, що розгляд справ по інших виробниках вершкового масла триває і близький до завершення.

Читайте також: Антимонопольний комітет розпочав справу проти групи компаній Roshen

Останні новини