“Ваш родич потрапив у ДТП”. Шахраї виманили у пенсіонерки всі заощадження старою як світ схемою (ФОТО)

Автор: Тетяна Сененко
15:37 25.10.2021

Співробітники кримінальної поліції Деснянського управління поліції в Києві затримали двох жінок, які на вулиці Закревського шахрайським шляхом виманили у пенсіонерки гроші.

Про це повідомляє пресслужба поліції Києва.

Встановлена причетність зловмисниць до чотирьох фактів шахрайств, скоєних відносно мешканок Деснянського району столиці.

«Ми з’ясували, що затримані телефонували літнім жінкам та повідомляли, що їх родичі нібито у лікарні після ДТП та для проведення операції негайно потрібні гроші. Пенсіонерки віддавали свої заощадження, а це майже 230 тис. грн. Працівники оперативно-пошукового відділу кримінальної поліції встановили особи ймовірних правопорушниць, а згодом затримали їх у Печерському районі столиці під час обміну грошей, які їм віддала одна з потерпілих», – розповів начальник слідчого відділу Деснянського управління поліції Станіслав Сєрєбряк.

Читайте також: Викатали яйцем 240 тисяч гривень: на Київщині шахрайки “лікували” подружжя (ВІДЕО)

Під час поверхневого огляду у зловмисниць слідчі виявили та вилучили €1,85 тис. та $1,35 тис. 35-річну киянку та 20-річну уродженку Вінницької області затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. 

Читайте також: На 7,5 мільйонів доларів надурили людей. Шахраї через кол-центри виманювали гроші

Нагадаємо, раніше затримано двох чоловіків, які шахрайським шляхом заволоділи коштами 83-річної пенсіонерки та членів ї сім’ї в сумі майже 500 тисяч гривень.

Шахраї зателефонували пенсіонерці, та, представившись працівниками правоохоронцями, повідомили, що її онука спричинила ДТП, у ході якої постраждала вагітна жінка.

У зв’язку з цим необхідні кошти для лікування онуки та іншої постраждалої, а також для відшкодування заподіяної шкоди і укладення мирової угоди.

Останні новини