Вакарчук привіз в Бучу дві станції супутникового інтернету Starlink

Автор: Галина Ворона
14:41 06.04.2022

Буча отримала ще дві станції супутникового Інтернету Starlink від компанії Space X, що дозволить якнайшвидше відновити інтернет-зв'язок у місті.

Як розповів мер міста Анатолій Федорук, це сталось завдяки Святославу Вакарчуку, який приїхав сьогодні підтримати Бучу та бучанців, які пережили жахи окупації.

Війна – це чорно-біла історія, яка розділила світ на друзів України і її ворогів. Серед таких ворогів чітко став диктатор Лукашенко, який дозволив російським військам використати територію та здійснити агресію в тому числі і на Бучу”, – зауважив міський голова.

За його словами, всі зробили висновки і тепер на часі два головних завдання – посилити оборону, щоб ворог більше ніколи не повернувся до Києва, та відбудувати знищене.

Святослав Вакарчук пообіцяв допомагати. А ще – повернутися з концертом Океан Ельзи / Okean Elzy тільки-но наше місто по-справжньому оживе”, – додав Анатолій Федорук.

Читайте також: Папа Римський підняв український прапор “з мученицького міста Буча”

Нагадаємо, першу станцію супутникового інтернету Starlink Буча отримала наприкінці березня, коли ще була в окупації.

Як повідомляв “ВК”, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область днями були звільнені від російських загарбників. У звільнених містах та селах зафіксовані масові вбивства та випадки катування росіянами цивільних осіб. Зокрема, у Бучі було виявили братську могилу, де поховали майже 300 людей; по вулицях лежать десятки трупів, деякі з них із зав’язаними за спиною руками. Також виявляли тіла оголених жінок та тіла людей, яких намагалися спалити. Українські розвідники оприлюднили список російських окупантів, причетних до звірств у Бучі.

Останні новини