Вагони та локомотиви: Україні передали російські та білоруські активи на 844 млн гривень

Автор: Вікторія Мілюта
16:58 25.10.2022

Національному агентству з розшуку та менеджменту активів передали російське та білоруське майно на понад 844 млн гривень. 

Про це повідомляє пресслужба столичної поліції.

За словами заступника начальника слідчого управління поліції Києва Артема Родигіна, слідчі провели ряд обшуків задля вилучення документації в якості доказів.

“Відповідно до ухвал місцевих судів за клопотанням прокурорів Київської міської прокуратури російське, білоруське майно та кошти арештовано та передано до державного управління”, – відзначив він.

Читайте також: Прокуратура Києва передала в АРМА понад 50 білоруських вагонів-цистерн 

У поліції повідомили, що серед вилученого – 22 одиниці сільськогосподарської техніки, частка у статутному капіталі вагонобудівного заводу у розмірі 25 відсотків, 645 вагонів та інше майно організації, якою володіє громадянин РФ. Також конфісковані три локомотива білоруського об’єднання та гроші на рахунках організації, власником якої є громадянин Білорусі.

Правоохоронці продовжують встановлювати активи, об’єкти нерухомості та корпоративні права, що можуть належати громадянам Росії, Білорусі та їх резидентам.

Раніше “ВК” писав, що прокуратура Києва передала в АРМА три асфальтобетонні заводи білоруських компаній. Вартість переданих активів становить близько 120 млн грн.

Останні новини