В Україні офігезна їжа, яку варто популяризувати: до Києва прилетіли гастроексперти

Автор: Любава Лисичкіна
17:48 26.06.2021

Щоб українська гастрономія могла розвиватися, їй потрібен погляд зі сторони. Тому вчора до Києва прилетіли круті європейські гастроексперти.

В Україні офігезна їжа, яку варто популяризувати: до Києва прилетіли гастроексперти
оренда квартири Київ
Про гастроекспертів та їх плани розповів шеф-кухар, власник одного з найпопулярніших ресторанів сучасної української кухні Євген Клопотенко.   
 
До Києва вже прилетіли гастрономічна журналістка Словенії Кая Сайович, незалежний хорватський журналіст Хрвоє Петріч, угорський письменник Андраш Йокуті та італійська журналістка Анастасія Авраменко.
 
За словами кухаря, експерти,  що пишуть про їжу, консультують ресторани, працюють з мішленівськими шефами та ведуть кулінарні серіали на TV, будуть знайомитися  з українськими шефами та їхнею їжею, гулятимуть  історичними місцями,  відвідають  ринки, ферми, спробують вуличну їжу. Також, запланована  поїздка до Одеси і на  виноробні.
 
“Давайте будемо чесними: світу не потрібні ресторани італійської чи азійської кухні в Україні. Якщо до нас їдуть туристи чи іноземні гастроексперти, то їм цікаві українські продукти і українські страви. Тому схема проста: якщо ми хочемо, щоб про нашу їжу говорили за кордоном, то ми маємо розвивати українську кухню. Локальні продукти, нові підходи, історичне підгрунтя. Знати своє, любити своє, заявляти про своє – це і є крок до успіху”, – вважає Клопотенко.
 
За його словами,  Київська міська рада підтримала та допомогла організувати приїзд та зустріч гастроекспертів до Києва. І це –  ідеальна можливість, щоб дізнатися думку експертів: що українські кухарі  роблять класно, що варто підкоригувати.
 
“Плюс, таким чином ми заявляємо про Україну, як про місце для гастротуризму.  Гастрономічні плітки розповсюджуються швидко. Декілька людей з іноземного експертного кола дізнаються, що в Україні офігезна їжа. Отже, з часом цим знанням будуть володіти і інші”, – переконаний Клопотенко.
 
Як відомо,  з гастрокультурою Києва експертів познайомлять шеф-кухарі Євген Клопотенко та Ігор Мезенцев. Заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко проведе визначними місцями столиці.
 
Нагадаємо, туристів будуть приваблювати до Києва гастрономічними турами. Нещодавно презентували новий гастрономічний продукт – Kyiv Pie. Над пирогом у вигляді сонечка-тістечка працювали найкращі кухарі.

Згодом туристична страва Kyiv Pie отримала логотип (ФОТО).

 

Великий Київ у Google News

підписатися