В підтопленому Димері суттєво впав рівень води

Автор: Володимир Хлєбников
14:41 08.09.2022

У селі Димер на Київщині зафіксовано зниження рівня води на понад 1,7 метра. Навколишні території було затоплено через пошкодження греблі під час наступу російських окупантів на Київ.

Після робіт на греблі воду продовжать відкачувати за допомогою помп, повідомив селищний голова Димерської громади Володимир Підкурганний

Станом на 7 вересня рівень води знижено більш ніж на 1,7 метра. Суттєво зменшено кількість води безпосередньо біля підтоплених будинків. Знаю, що у підвальних приміщеннях будинків вода є, але й там її рівень поступово падає“, – написав Пидкугарний у себе в Telegram.

За його даними, на греблі в селі Козаровичі будуть проводити роботи з ущільнення бетонного перекриття, яке стримує воду. Після цього планується подальше відкачування води.

Як відомо, дамбу неподалік селища підірвали українські військові наприкінці лютого. Це була єдина можливість зупинити наступ російських окупантів і не пустити ворога до столиці. Серед затоплених населених пунктів опинилося й село Демидів. Станом на кінець серпня велика вода так і не пішла із села.

Читайте також: Без продуктів, грошей, зв’язку, світла, навіть води: родина з трьома дітьми пережила окупацію Димера

Останні новини