В парку “Муромець” завершують облаштування велодоріжки – як виглядає маршрут

15:31 02.07.2020

У столиці завершується ремонт центральної алеї в парку "Муромець" де прокладено велосипедну доріжку довжиною 800 метрів та шириною 3,5 метри. Доріжка на відміну від пішохідної алеї, має асфальтобетонне дорожнє покриття, та дорожню розмітку, з піктограмами велосипеду, скейту та роликових ковзанів.

Водночас, як повідомляє “Київ – велосипедне місто”, поки що дана ділянка велоінфраструктури парку не позначена жодним дорожнім знаком та не цілісно пов’язана з вже існуючими велосмугами. 

Нагадаємо, що згідно концепції парку “Муромець”, в зоні відпочинку має бути повноцінна і зв’язна велосипедна інфраструктура. Вона також передбачена затвердженою Концепцією розвитку велосипедної інфраструктури міста Києва, як рекреаційний веломаршрут № 1 “Труханів острів – острів Муромець – Озеро Алмазне – Парк Перемоги – Гідропарк”.

Як виглядає весь маршрут, можна переглянути на відео Романа Матерухина:

З’явилась інтерактивна карта всіх велосмуг та велодоріжок Києва. 

Читайте також: Стежки здоров’я – 10 велосипедних маршрутів для киян

Як повідомлялося раніше, велоспільноту почули: міст Метро облаштовують пандусом для велосипедистів. А от нову велодоріжку на Туполєва перегородили ворота – у дитини, яка в них врізалась, травма голови.

Останні новини