В Київраді підрахували, скількі столиця заробить на туристичному зборі

Автор: Володимир Хлєбников
23:36 27.11.2021

До кінця поточного року до бюджету Києва планується отримати понад 70 млн грн надходжень туристичного збору. Наразі обсяг збору становить 65 млн грн.

Туристична сфера української столиці вже наблизилась до допандемічних фінансових показників, повідомила депутатка Київради фракції “УДАР” Вікторія Муха.

Зацікавленість у відвідуванні Києва туристами з усього світу зросла, про це свідчать показники туристичного збору. Ми вже отримали 65 млн грн туристичного збору, а плануємо отримати понад 70 млн грн, що є значно більшим, ніж минулого року. Це перспективний напрямок, який потрібно продовжувати розвивати задля того, аби зробити столицю туристично привабливою“, – сказала вона.

За даними депутатки, найбільше Київ відвідують туристи з Ізраїлю, США, Німеччини, Туреччини, Саудівської Аравії, Індії, Білорусі, Великобританії, Азербайджану та Грузії.

Читайте також: Популярні серед туристів оглядові майданчики обладнають оптичними приладами (ПЕРЕЛІК)

Нагадаємо, на початку листопада повідомлялося, що з початку 2021 року до столичного бюджету надійшло 56 мільйонів гривень туристичного збору. 

Довідка. Туристичний збір – це збір, кошти від якого зараховуються до місцевого бюджету. Місцеві ради самостійно приймають рішення про необхідність справляння даного збору. Платниками збору є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію адміністративно-територіальної одиниці, на якій діє рішення сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади.

Ставка збору встановлюється за рішенням місцевої ради у розмірі від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення.

Читайте також: Пам’ятку архітектури в центрі міста “прикрасили” надбудовою, але щось пішло не так – подробиці

Останні новини