В Ірпені власники 1-кімнатних квартир залишаться на вулиці, бо грошей на нове житло не вистачає

Автор: Любава Лисичкіна
20:44 08.02

Низький коефіцієнт розрахунку вартості 1 м² зруйнованих квартир старого житлового фонду за програмою єВідновлення - це одна з болючих проблем, з якою стикнулися українці та прийшли скаржитися меру.

Про це розповів мер Ірпеня Олександр Маркушин.

За його словами, люди незадоволені, адже замість зруйнованого житла можуть пролсто лишитися на вулиці.

“Так, власнику 2-кімнатної оселі за 1 м² компенсують 22079,9 грн — за ці гроші можна купити хіба що однокімнатне житло. Тим, хто мав 1-кімнатні квартири — 24343,2 грн за 1 м². Цих грошей не вистачить на придбання нового житла, їх власники залишаться на вулиці”, – говорить мер.

Маркушин додав, що ця проблема виникла через те, що рішення приймалося без обговорення безпосередньо з мерами зруйнованих громад. Тільки в Ірпінській громаді близько 80% знищених квартир будувалися до 1991 року і їх власники проігноровані програмою.

“Ми вже подалися з офіційними листами до Офісу Президента, Кабінету міністрів, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України та КОВА з проханням звернути увагу на це питання та розібратися з ним системно. З нетерпінням очікуємо на відповідні рішення”, – зазначив міський голова.

Відомо, у “Дії” вже можна знайти найближче укриття і залишити відгук про нього.

Останні новини