У ботанічному саду – море троянд! Ви повинні його побачити (ФОТО)

14:17 14.08.2020

В розарії ботанічного саду імені М. Гришка розцвіло справжнє море троянд. Загальна площа розарію складає 3,5 гектари, на якій представлено понад 150 різних садових груп рослин.

Кореспондент “Великого Києва” подбав, щоб ви роздивились красу, яка квітне зараз.

Зазначимо, що Розарій ботанічного саду – це паркова композиція складного малюнку, де насадження троянд об’єднані з численними елементами ландшафту та архітектури – водойми в оправі з полірованого граніту та насадження різних листкових пород.

Розарій розташований на трьох рівнях – оглядова доріжка, основна частина квітника, центральна частина з басейном та терасами.

Різноманіття видів та сортів троянд, оригінальність їх розташування, масовість, тішать око киянам протягом літа та осені.

Квіти троянди широко присутні в культурі. Наприклад, Умберто Еко назвав свій містичий детектив про монахів “Ім’я троянди”. 

Ці квіти, звісно, в книзі ніяк не фігурує. Сам письменник прокоментував назву роману так: “Назва”Ім’я троянди” виника майже випадково і підійшла мені, тому що троянда як символічна фігура так наповнена сенсом, що сенсу в неї майже немає”. 

Не кажучи вже про те, як широко троянди репрезентовані в музиці. Від улюблених російськомовних хітів, які ми всі знаємо, до менш відомого – Бон Джові з його треком “Bed of Roses” (“Ліжко з троянд”). 

Тим не менше, гурт Poison нагадує, що “Every Rose Has Its Thorn” – “В кожної троянди є своя колючка”. 

Хрещена мама панк-року Патті Сміт теж доклалась зі своїм треком “Mother Rose”. 

Елвіс співав про “жовту троянду Техасу”.

І вишенька на торті пізніх дев’яностих-ранніх двотисячних – “Desert Rose” від Стінга.

Пропонуємо вам також роздивитись “трояндовий струмок” у ботсаду, а якщо на ці квіти ви вже надивились, то пропонуємо вам заглянути в добропарк – там масово квітнуть петунії

Читайте також: Де в Києві жити добре: ревізія мікрорайону на Виноградарі – репортаж

Останні новини