Утеплення дому: екстремальні лайфхаки за відсутності опалення

Автор: Оксана Тупальська
10:55 24.12.2022

Під час перепадів електропостачання, які супроводжуються зникненням опалення в квартирах, варто зробити кроки для утеплення дому. Це допоможе залишатися в столиці попри мрії росіян повиганяти людей з Києва.

Коли в квартирі менше як +16 люди почувають себе некомфортно. Проте, нажаль, у Києві є домівки, де на стовпчику термометра +7.

Лафхак з водотривкою цеглиною показали журналісти в ефірі телеканалу «Київ», посилаючись на експертів з виживання.

Кажуть, якщо таку цеглину поставити над газовою плитою на решітки, вона нагрівається до 100 і більше градусів за 5 хвилин. Далі – досить вимкнути конфорку, і з часом відчути, як цеглина нагріє помешкання на кілька градусів. Важливо лише не торкатися гарячої «грілки», щоб не отримати опіків. А якщо нагріти декілька цеглин – у кухні цілком тепло.

Пічка з керамічної каструлі – це екстремальний метод, який використовують для зігрівання у подорожах з наметами. Для цього беруть підставку висотою зі свічку, ставлять знизу свічки, на підставку – дном доверху меншу керамічну посудину, як кружка для кави, а ще зверху – більшу керамічну каструлю. Така пічка гріє кімнату до 5 градусів.

Спиртовий нагрівач – для цього досить взяти рулон туалетного паперу, помістити в бляшанку, залити медичним спиртом та підпалити вміст. Такого саморобного «обігрівача» вистачить на 3-4 години.

Найважливіше – робити це акуратно та вдень. Щоб не спричинити в хаті пожежу. Бо часом, краще трохи померзнути, аніж залишитися без дому.

Щоб тепло не полишало хату, корисно буде утеплити помешкання. Робота переважно вимагатиме невеликих змін у інтер’єрі, проте забезпечить затишок.

Нагадаємо, турист, який провів кілька тижнів у підвалі Бучі, розповів як грівся без опалення. Тим часом, за даними соцопитування, більшість киян вважають, що відсутність світла та води не привід переїжджати на зиму.

Останні новини