Уламки російської ракети пошкодили київський будинок експрем’єра Фокіна

Автор: Володимир Хлєбников
10:33 29.03.2022

В Дарницькому районі Києва було збито ракету російських окупантів, уламки якої влучили в кілька приватних будинків. Один з цих будинків належить першому прем'єр-міністру, експредставнику України на переговорах щодо врегулювання ситуації на Донбасі Вітольду Фокіну.

Інцидент стався у ніч на 28 березня

За словами самого Фокіна, пошкодження незначні, і будинок можна відбудувати протягом тижня. Разом з тим відомо, що один з будинків поблизу оселі Фокіна загорівся.

Так, постраждав мій будинок. Це прикро ще й тому, що я зараз у Молдові в гостях у свого друга. І збирався їхати додому, а виявилося, що немає куди їхати, бо розтрощило вікна, двері. Тому поки що умовно плівкою не покриють, повернутися не можу”, – сказав Фокін у коментарі “Радіо Свобода”.

Через падіння уламків ракети було пошкоджено кілька автомобілів та будинків: у них повибивало шибки та посікло фасади. Обійшлося без людських жертв, проте були поранені домашні тварини.

Все це не можна порівнювати з тим, що робиться зараз з нашими іншими містами. Маріуполь – це місто моєї мами. І коли я дивлюся на це, то стримати сльози неможливо“, – додав колишній прем’єр.

Нагадаємо, у вересні 2020 року Вітольда Фокіна було виведено зі складу переговорної групи щодо Донбасу. Цьому передувала низка гучних скандалів. Зокрема, Фокіна звинувачували в проросійській позиції.

Читайте також: Російська ракета зруйнувала в Києві будинок експродюсера Ані Лорак

Останні новини