“Укрпошта” обмежує продаж марок з кораблем через ажіотаж і спекуляції

Автор: Галина Ворона
14:59 18.04.2022

Довкола марки "“Русскій воєнний корабль, іді нах@й” виник неабиякий ажіотаж. За 5 днів з моменту запуску вже продано майже половину тиражу. Попит наскільки великий, що марку перепродають на іноземних майданчиках за неймовірні суми. Тому "Укрпошта" вводить обмеження на продаж.

Як повідомляє пресслужба “Укрпошти”. вже продано майже пів мільйона екземплярів.

Загальний тираж складав 1 млн, і додруковувати його не планують. Тож кожна марка збереже свою історичну цінність.

Деякі люди починають продавати куплене за спекуляційними цінами. Наприклад, на Ebay вже можна купити конверт з маркою за $1000.

При цьому в “Укрпошті” зазначають, що не підтримують це та будь-які благодійні або інші ініціативи з маркою (за виключенням аукціону на Prozorro.), адже простежити, куди йдуть кошти з продажу марок, неможливо.

Тому, щоб зменшити спекуляції й щоб марки дісталися якомога більшій кількості людей, поштовий оператор вводить деякі обмеження:

  • від сьогодні, можна купити не більше ніж 5 листів (1 лист = 6 марок) в одні руки будь-якого номіналу.

Нагадаємо, 12 квітня “Укрпошта” ввела в обіг поштові марки “Русскій воєнний корабль, іді нах@й”. На церемонію погашення запросили автора культової фрази — Романа Грибова. Позицію морського піхотинця втілив у своїй ілюстрації Борис Грох. Одразу за ними вишикувались черги, довші, ніж за iPhone.

Раніше автор гасла “Русский военный корабль, иди на нах@й” повернувся з полону додому. 

Останні новини