Українська розвідка підрахувала ракетні залишки росіян

00:22 28.08.2022

У російських військ складна ситуація з ракетним озброєнням. У окупантів залишилося не більше 45% тих ракет, які були до початку війни, і запаси вичерпуються.

Про це повідомив генерал-майор військової розвідки (ГУР) Вадим Скібіцький.

«Особливо складна у них ситуація із “Іскандерами”. Їх залишилося приблизно 20% від того, що було, а може навіть менше. Складна ситуація з тими ж “Калібрами”, це досить ефективна ракета, але їхня кількість не така велика. Тому вони використовують ці X-22 і С-300 в наземному варіанті. Але ці запаси вичерпуються», – сказав генерал в інтерв’ю РБК-Україна.

Також росіяни мають проблеми з високоточною зброєю. Її запаси, за словами Скібіцького, знаходяться на межі. За нормами має бути 30% резерву, а його за деякими видами ракет, такими як «Іскандери», майже немає.

Тому вони будуть використовувати інші засоби ураження. Вони зараз активно використовують “Ураган”, “Смерч” – це те, що дозволяє здійснювати обстріл на короткій дистанції, на 70-80, максимум до 100 кілометрів», – зазначив розвідник.

Від обстрілів цими системами, зокрема, страждають Миколаїв, Запорізька область, Харків.

Читайте також: Українські військові відбили ворожі наступи на шести напрямках – Генштаб

За інформацією ГУР Міноборони, ще гірша ситуація з ракетами «Кинджал» – їх залишилося всього 30-40 штук.

Це ті зразки, які першими надійшли на озброєння. Вони не пішли у масове виробництво. Вони їх застосовували, це ефективна зброя, але використовується для демонстрації сили як для нас, так і для наших партнерів. У тому числі для США та Китаю, показуючи, що вони мають гіперзвукове озброєння», – резюмував генерал.

У цьому ж інтерв’ю Скібіцький заявив, що у президента РФ Володимира Путіна спостерігаються ознаки шизофренії, він хворий морально і фізично.

Останні новини